Nieuwe wijzigingen wet- en regelgeving 2022

Per 1 januari 2022 vinden er voor onze uitzendkrachten een aantal belangrijke wijzigingen plaats in de wet- en regelgeving vanuit de CAO en de overheid.

Verkorte wachttijd voor toetreding pensioenfonds
Stipp (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten) voert de pensioenregelingen uit voor uitzendkrachten. Voorheen was er een wachttijd van 26 werkweken om deel te nemen aan het pensioenfonds van Stipp. Vanaf 1 januari 2022 wordt de wachttijd verkort naar 8 weken. Dit betekent dat er eerder pensioenopbouw plaatsvindt.

Verkorte looptijd fase A en B contracten
Vanaf 1 januari wordt de looptijd verkort van 78 weken naar 52 weken voor een fase A contract. Ook de looptijd van het fase B contract wordt verkort. Het fase B contract heeft nog maar een maximum termijn van 3 jaar en/of 6 contracten. Na het uitdienen van beide contracten maakt de uitzendkracht aanspraak op een fase C contract: een contract voor onbepaalde tijd. Mochten we met de uitzendkracht een fijne samenwerking hebben in fase A en B, dan zetten we deze uiteraard graag door in een vaste aanstelling bij Green Talent!