Carnaval 2023

03-02-2023

Carnaval 2023

Carnavalsoptochten in West-Brabant

Carnaval is in aantocht! Carnaval in Nederland loopt van vrijdag 17 februari tot en met dinsdag 21 februari. Het wordt op grote schaal gevierd, vooral in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Elke stad heeft zijn eigen gebruiken, kostuums, attracties, muziek en andere carnavalstradities. Klik hier om alles over deze traditie te lezen!
 
Mocht je het leuk vinden om een kijkje te nemen tijdens carnavalsactiviteiten in regio West-Brabant, dan hebben wij als tip om eens een carnavalsoptocht te bezoeken. Deze optochten zijn geheel gratis te bezoeken!

Roosendaal

De optocht van Roosendaal vindt plaats op carnavalszaterdag 18 februari 2023. Deze optocht zal beginnen om 13:11 uur en vind plaats in de gehele binnenstad. Carnavalskleuren in Roosendaal zijn Rood-Wit, maar draag vooral GEEN vitrage gordijn.

Standaardbuiten

De optocht van Standdaarbuiten vindt plaats op carnavalszaterdag 18 februari. Deze optocht is erg bijzonder, want deze vind plaats in het donker. De carnavalswagens en -groepen zijn helemaal verlicht wat een heel bijzonder effect geeft. Deze verlichte optocht zal beginnen rond 19:30 uur.

Tilburg

De optocht van Tilburg vindt plaats op carnavalszondag 19 februari 2023. Deze optocht zal beginnen om 12:30 uur. Carnavalskleuren in Tilburg zijn Groen-Oranje.

Breda

De optocht van Breda vindt plaats op carnavalsmaandag 20 februari 2023. Deze optocht zal beginnen om 13:11 uur. Carnavalskleuren in Breda zijn Oranje-Rood.

Bergen op Zoom

De optocht van Bergen op Zoom vindt plaats op carnavalsdinsdag 21 februari 2023. Deze optocht zal beginnen om 13:00 uur. Belangrijk is om de traditionele carnavalskleding te dragen; een bontjas met daarover een vitrage gordijn en een rode zakdoek om de nek met de punt naar achteren.