Online huisartsenpraktijk

05-11-2021

Online huisartsenpraktijk

Arene

De meeste arbeidsmigranten werken maar tijdelijk in Nederland. En in deze periode wordt er ook nog dikwijls verhuisd van stad naar stad. Het is daarom vaak lastig om je aan te melden bij een vaste huisartsenpraktijk. Sinds 2020 is er een team van huisartsen dat zich helemaal is gaan richten op digitale services voor patiƫnten; Arene huisartsenpraktijk.

Arene is een huisartsenpraktijk waarbij communicatie zo veel als mogelijk digitaal plaatsvind. Hierbij kan er gedacht worden aan afspraken via de website of de app, die in meerdere talen beschikbaar is. Arene heeft een team van huisartsen en triagisten die via videochat, telefoongesprek, chat of mail bereikbaar zijn binnen reguliere uren. Wanneer er sprake is van ernstige omstandigheden, kan er vlot een huisarts in de buurt worden geregeld.

Het gebruik van en aanmelden bij Arene valt in het basispakket van de zorgverzekeraar; hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Wij zijn zelf heel enthousiast over dit nieuwe initiatief van een online huisartsenpraktijk en zien dit als een perfecte oplossing voor de huisartszorg voor tijdelijke arbeidsmigranten in Nederland. In September 2021 heeft een deel van ons werknemersbestand zich aangemeld bij Arene. Mocht u meer informatie willen neem eens een kijkje op de website van Arene: www.arene.nl