Oorlog in Oekraïne

11-03-2022

Oorlog in Oekraïne

Wij ondersteunen initiatieven

De oorlog in Oekraïne houdt ons allen afgelopen weken enorm bezig. Onze gedachten gaan uit naar de gehele Oekraïense bevolking en alle andere slachtoffers van deze oorlogssituatie. Als uitzendbureau met de focus op Oost-Europese werknemers voelen we ons nauw verbonden bij hetgeen er nu in Oekraïne afspeelt.

Green Talent heeft een wervingskantoor in het Poolse grensstadje Przemyśl. Dit ligt op een paar kilometer afstand van Oekraïense grens. Onze collega’s in Przemyśl ondervinden zelf de schrijnende gevolgen die de oorlog in Oekraïne met zich meebrengt. In Przemyśl komen dagelijks duizenden oorlogsvluchtelingen aan die vanuit hier doorreizen naar andere delen van Europa. Onze collega Jarek heeft zelf ook onderdak geboden in zijn woning in Przemyśl aan vluchtelingen die het op dat moment nodig hadden. Onze collega Tomasz en zijn vrouw helpen als vrijwilliger bij een van de hulpposten aan de grens.

Ons kantoor in Przemyśl ondersteunen we met middelen om directe hulp te verstrekken aan de vluchtelingen die het nodig hebben. Hiervoor hebben we een budget beschikbaar gesteld om ter plekke essentiële aankopen te doen en te verstrekken aan de vluchtelingen.

Wij zien in onze directe omgeving ook veel hartverwarmende initiatieven ontstaan. Mocht jij, als onze (oud)werknemer of andere relatie van Green Talent, hulp nodig hebben bij een actie voor getroffen Oekraïners? Dan denken wij graag mee om dit te realiseren of te ondersteunen.💚